TRACTARI AUTO TARGU JIU GORJ NON STOP
Remorcarea unui autovehicul se face cu respectarea următoarelor reguli:
a) conducătorii autovehiculelor trăgător şi, respectiv, remorcat, trebuie să posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare autovehicule;
b) autovehiculul trăgător să nu remorcheze un autovehicul mai greu decât masa lui proprie;
c) remorcarea trebuie să se realizeze prin intermediul unei bare metalice în lungime de cel mult 4 m. Autoturismul al cărui mecanism de direcţie şi sistem de frânare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legătură flexibilă omologată, în lungime de 3–5 m. Bara sau legătura flexibilă trebuie fixată la elementele de remorcare cu care sunt prevăzute autovehiculele;
d) conducătorul autovehiculului remorcat este obligat să semnalizeze corespunzător semnalelor efectuate de conducătorul autovehiculului trăgător. Atunci când sistemul de iluminare şi semnalizare nu funcţionează, este interzisă remorcarea acestuia pe timpul nopţii şi în condiţii de vizibilitate redusă, iar ziua poate fi remorcat dacă pe partea spate are aplicată inscripţia „Fără semnalizare”.
(2) Dacă remorcarea se realizează prin suspendarea cu o macara sau sprijinirea pe o platformă de remorcare a părţii din faţă a auto remorcat, atunci în acesta nu trebuie să se afle nici o persoană.
(3) Se interzice remorcarea unui autovehicul cu 2 roţi , a autovehiculului al cărui sistem de direcţie nu funcţionează sau care nu este înmatriculat ori înregistrat sau când drumul este acoperit cu polei, gheaţă sau zăpada.
Se interzice şi remorcarea a 2 sau mai multe autovehicule, a vehiculelor sunt trase sau împinse cu mâna ori a utilajelor agricole.
(4) Prin excepţie de la prev. (3) se permite remorcarea unui autovehicul al cărui sistem de direcţie nu funcţionează numai în cazul când remorcarea se realizează prin suspendarea roţilor directoare ale autovehiculului remorcat cu o macara sau sprijinirea roţilor directoare ale auto remorcat pe o platformă de remorcare.
(5) Conducătorul poate împinge sau tracta, cu propriul autovehicul, , pe distanţe scurte, un alt automobil pentru a-i pune motorul în funcţiune sau pentru a efectua scurte manevre, fără a pune în pericol siguranţa deplasării celorlalţi participanţi la trafic.
TRACTARI AUTO TARGU JIU GORJ
CUM SE REALIZAEAZA TRACTAREA UNEI MASINI CORECT SI CE CONDITII TREBUIE INDEPLINITE
Numai mașinile defecte pot fi tractate, nu și cele neînmatriculate. Așadar, nu poți să tractezi o rablă până la cimitirul de mașini, ci trebuie să folosești o platformă . Potrivit legii, trebuie folosită o bară de tractare, care trebuie să aibă cel mult 5 metri. Legea nu specifică o limită de viteză. Motivul: fără motor, asistarea direcției și a frânării nu funcționează, iar efortul pentru acționarea acestora este mare. La viteze mici, șoferul mașinii defecte are astfel mai mult timp să acționeze. Potrivit legii, ambii șoferi trebuie să posede permis de conducere valabil pentru categoriile de vehicule respective. Mașina tractată trebuie să folosească aceleași semnale luminoase ca și mașina care tractează. Atunci când sistemul de iluminare semnalizare nu funcționează, este interzisă remorcarea pe timpul nopții si de vizibilitate scăzută. De asemenea, pe timpul zilei, remorcarea este permisă numai după aplicarea pe spatele mașinii tractate a inscripționării „Fără semnalizare“ .
TRACTARI AUTO TARGU JIU
Cum se face corect:
– ambele mașini trebuie să semnalizeze corect;
– trebuie folosite doar bare și șufe omologate;
– lungimea trebuie să fie de maximum 5 m pentru bară și, respectiv, de 3-5 m pentru șufă;
– bara sau șufa de tractare nu se atașează niciodată pe diagonală între mașini;
– viteza maximă recomandată este de 30 km/h;
– atenție sporită, frânare timpurie;
– șufa de tractare trebuie să fie tot timpul întinsă;
– noaptea sistemele de iluminare și semnalizare trebuie să funcționeze corect;
tractari auto targu jiu gorj